Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

HOE DE AANKOOPMAKELAAR JE HELPT OP DE KRAPPE WONINGMARKT


Het gevaar van de overspannen woningmarkt is dat je als koper overhaaste beslissingen neemt en jezelf dupeert, zegt Henk Westeneng. Als aankoopmakelaar is het soms mijn taak om het enthousiasme van kopers een beetje te relativeren.

Ik zeg wel eens gekscherend dat kopers tegenwoordig vaak langer nadenken over de aankoop van een paar schoenen dan over een huis. Voor een gemiddelde woning staan de geïnteresseerden in de rij. Om kans te maken op het huis willen ze ver gaan om de verkoper te pleasen. Overbieden is tegenwoordig al heel gewoon, maar we zien ook steeds vaker dat kopers door de tijdsdruk en hun enthousiasme enorme risico's nemen. Bijvoorbeeld door af te zien van ontbindende voorwaarden financiering en/of een bouwkundige keuring. Dit laatste speelt vooral bij de wat oudere woningen.


LOKALE KENNIS

De angst dat een ander er met je droomhuis vandoor gaat, kan ik als aankoopmakelaar niet wegnemen. Wel help ik je met mijn expertise en kennis van de Barneveldse woningmarkt om een weloverwogen beslissing te nemen en neem ik je met plezier veel regelwerk uit handen. Groot voordeel is dat ik niet emotioneel betrokken ben bij de aankoop van de woning.


TOTAALPLAATJE

Natuurlijk gaan we tijdens het biedingsproces voor een scherpe deal, maar ik kijk naar het totaalplaatje. Staat de vraagprijs in verhouding tot de huidige staat van de woning? Is een bouwkundige keuring noodzakelijk? Hoe staat het met de isolatie en duurzame installaties? Welke verbouwingen zijn er na aankoop nodig en wat gaat dat kosten? Hoe is de sfeer in de buurt? Wat staat er in de kleine lettertjes? Wanneer komt de woning beschikbaar? Allerlei zaken waar je als enthousiaste koper vaak totaal niet over nadenkt.


VAN BEZICHTIGING TOT BOD

Als aankoopmakelaar adviseer ik kopers doorgaans om een woning eerst zelf te bezichtigen. Is het gevoel goed, dan ga ik mee tijdens de tweede ronde. Vervolgens komen mijn bevindingen samen met jouw wensen en financiële mogelijkheden. We zetten alle plussen en minnen van de woning op een rij en brengen bij een positief oordeel een bod uit bij de collega-makelaar die de woning verkoopt. We volgen in het biedingsproces de strategie die we samen hebben bepaald.


En de kosten? Voor aankoopbegeleiding rekenen we een vast bedrag, dat je alleen betaalt als de aankoop succesvol wordt afgerond. In ruil daarvoor word je tijdens het aankoopproces volledig ontzorgd en weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing neemt en maximaal van je nieuwe woning kunt genieten.