Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

verhuisplannen of nog geen definitief energielabel? vraag dan voor 2021 een defintief energielabel aan en bespaar minstens €185,-!


Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label, wat o.a. gebaseerd is op het bouwjaar, geeft een indicatie hoe energiezuinig de woning is. De energiezuinigste huizen krijgen een A-label, terwijl de minst zuinige woningen een G-label krijgen. Het is verplicht dat, op het moment dat een woning van eigenaar wisselt, de verkopende partij een definitief energielabel overhandigt aan de kopers. Gebeurt dit niet, dan riskeert de verkoper een boete van €170,-. Het aanvragen van een energielabel kost nu slechts een aantal euro’s en kan in de meeste gevallen volledig online worden geregeld.


Maar, op 1 januari 2021 wordt het nieuwe energielabel ingevoerd. Vanaf dan zal een deskundige de woning moeten inspecteren om het label te bepalen. Dit zorgt ervoor dat de kosten aanzienlijk hoger zijn: gemiddeld €190,-.


Daarom ons advies: heb je plannen om te verhuizen of heb je nog geen definitief energielabel? Vraag deze dan snel aan. Je kunt het label dan de komende 10 jaar gebruiken én je bespaart jezelf flink wat geld!