Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

Nationale hypotheek

garantie

aCTUEEL NIEUWS

Misschien wel eens van gehoord: de NHG. Wat het is en wat je ermee kunt lees je in deze blog.


NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Het is een garantie op hypotheken tot €245.000,-. Sluit je een NHG-hypotheek af, dan leen je veilig. Want: verkoop je onverhoopt je huis voor minder dan nodig is om je hypotheek af te lossen, dan kan de NHG je deze restschuld kwijtschelden. Het is dus vooral een garantie voor de hypotheekverstrekker als iemand de hypotheek niet meer kan betalen.


Kan ik een huis kopen met NHG?

Iedereen in Nederland kan deze garantie aanvragen bij het afsluiten van een hypotheek voor het kopen of verbouwen van een woning. De NHG kost je 1% van het hypotheekbedrag. Maar, dit bedrag is wel fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

De NHG-grens is gekoppeld aan de gemiddelde prijs van een woning in Nederland. En dus stijgt of daalt de NHG mee met de gemiddelde huizenprijs. In 2017 is de grens gesteld op €245.000,- (alleen bestaande bouw, geen nieuwbouw). Een woning die je koopt mag dus niet duurder zijn. Voor het treffen van energiebesparende maatregelen kun je zelfs nog extra lenen, mits dit bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen.


vOORDELEN nhg:

Korting op je hypotheekrente

Gegarendeerd een hypotheek die bij je past, uitgerekend volgens het NIBUD.

Je houdt geen restschuld over bij gedwongen verkoop.


2018

We eindigen natuurlijk met goed nieuws: de grens voor het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie zal vanaf 1 januari 2018 verhoogd worden naar €265.000,-!