Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

Dit moet

u weten


over barneveld.

HET SPREEKWOORD ZEGT HET AL: ‘ZOALS HET KLOKJE THUIS TIKT, TIKT HET NERGENS’. DAT KLOKJE HERINNERT AAN THUIS, AAN HET GEVOEL VAN OP JE GEMAK ZIJN. DAT IS PRECIES DE SPIJKER OP Z’N KOP. BARNEVELD BIEDT HAAR INWONERS EEN COMFORTABELE EN VEILIGE LEEFOMGEVING. EEN PLEK WAAR U ZICH THUIS VOELT.


1. KIPPENDORP

Barneveld is bekend om zijn pluimveeteelt, die dan ook op allerlei plekken zichtbaar is in het dorp. Vandaar de naam ‘kippendorp’. Barneveld biedt echter veel meer dan alleen kippen en eieren… Als je iemand vraagt wat Barneveld nou zo aantrekkelijk maakt, krijg je vaak hetzelfde antwoord: “Een dorpse sfeer, maar wel met stadse voorzieningen.”

2. oud veluwse markt


Het dorpse karakter komt tot uiting in de jaarlijkse Oud Veluwse Markt. Op zes achtereenvolgende donderdagen in juli en augustus is het centrum één brok nostalgie. Een gezellig evenement, waar ook veel toeristen op afkomen. Oude ambachten, een uitgebreide markt én een optocht met oud-Veluwse klederdracht, kinderwagens, fietsen, speelgoed en poppen- en bolderwagens maken deze dagen compleet.3. Ballonfiësta


Vlakbij het centrum vindt u het Schaffelaarse bos, met het prachtige kasteel. Een heerlijke omgeving voor een wandeling. Datzelfde bos is jaarlijkse het decor voor het internationale Ballonfiësta. Tijdens dit evenement zijn prachtige ballonnen van over de hele wereld te bewonderen.

Een paar feiten

op een rij


over barneveld

# De gemeente Barneveld bestaat uit de dorpen Barneveld, Voorthuizen, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur, Achterveld en De Glind.


# De totale gemeente Barneveld heeft ruim 56.000 inwoners.


# Bereikbaarheid: de gemeente ligt pal aan de snelwegen A1 en A30 en heeft drie treinstations: Barneveld-Noord, Barneveld-Centrum en Barneveld-Zuid.


Zomaar een greep uit wat Barneveld te bieden heeft. Onze makelaars vertellen u graag meer!