Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

6 tips

bij het

kopen van

een huis

Besloten dat je een huis gaat kopen? Goed idee! 


Maar wees voorbereid: er komt een heleboel op je af. Huizen bezichtigen, onderhandelen, de hypotheek regelen. Zaken waar je vast niet dagelijks mee bezig bent. Wij helpen je met deze tips alvast een beetje op weg.

1. Maak een wensenlijstje

Wat maakt een woning voor jou een droomwoning? Hoeveel slaapkamers wil je eigenlijk? En ga je voor een relatief nieuw huis of kies je voor een wat ouder huis?

Maak onderscheid tussen wat voor jou noodzakelijk en wenselijk is. Een parkeerplaats voor de deur is voor de een noodzaak, de ander kan prima zonder een parkeerplaats voor de deur.


2. Ken je budget

Ga niet op huizenjacht voordat je weet wat je kunt besteden. Anders steek je tijd en energie investeren in een huis wat voor jou financieel onmogelijk is. Je maximale hypotheek bereken je bijvoorbeeld gemakkelijk online. Bepaal niet alleen wat je maximaal kunt lenen, maar ook wat je maximaal wilt lenen. Vind je het belangrijk om nog voldoende over te houden voor vakanties, etentjes of een nieuwe auto, dan moet je hier rekening mee houden.


3. Plaats een zoekopdracht

Vul jouw zoekopdracht in op onze website. Je kunt al je wensen en eisen doorgeven. Wanneer wij een woning in de verkoop krijgen die voldoet aan jouw wensen, wordt je hiervan als eerste op de hoogte gebracht, nog voordat het object op Funda en onze eigen website staat.


4. Bezichtigen als een pro

Je hebt een woning gevonden die zomaar eens jouw droomwoning zou kunnen zijn? Zo eentje waarvan je al helemaal hebt bedacht hoe je deze naar jouw stijl en smaak in gaat richten? Dan is het tijd om te bezichtigen.

Onze tips: bedenk van tevoren wat je wilt weten van de woning en wees kritich. Ga je voor een tweede keer kijken, dan is het aan te raden om iemand mee te nemen. Twee zien immers meer dan een.


5. Financiering regelen

Weet je het zeker, is dit jouw woning? Dan moet je de financiering gaan regelen. Ga langs bij een hypotheekadviseur en zorg ervoor dat je een hypotheek regelt die voor jou de beste optie is. Let ook goed op de kleine lettertjes! Zorg dat je de benodigde documenten hebt. Ben je in loondienst, dan heb je bijvoorbeeld een werkgeversverklaring nodig.


6. Naar de notaris

De financiering is rond, het lange wachten is beloond. Nu op naar de notaris voor de overdracht. Vergeet de champagne niet! :)