Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

realiseer

uw droom

woning

burgelaar - Barneveld

Landelijk wonen met het comfort van het barneveldse dorpsleven? dan is dit uw droombestemming!


De kavels zijn gelegen op de historische boerenhofstede 'Burgelaar' en zijn bereikbaar via een toegangsweg vanaf de Thorbeckelaan. De bouwkavels liggen in een groene omgeving: geniet van de rust, ruimte en privacy.


Op fietsafstand ligt het gezellige dorpscentrum met veel voorzieningen, scholen, kerken en het station. Kortom: alle voorzieningen liggen in de nabije omgeving. Hoe perfect wilt u het hebben?

Het gevoel van buitenleven én zowel nabij het dorpscentrum van Barneveld als uitvalswegen zoals de A1 en A30. Dit alles maakt deze plek een heerlijke locatie waar rust, ruimte en privacy een volstrekte vanzelfsprekendheid is.


KENMERKEN

kavel 1

Ca. 2.555 m²;

Bouwblok 10 x 12 meter;

Goothoogte max. 4 meter;

Bouwhoogte max. 11 meter.


kavel 2

Ca. 2.555 m²;

Bouwblok 10 x 12 meter;

Goothoogte max. 4 meter;

Bouwhoogte max. 11 meter.


kavel 3

Ca. 2.118 m²;

Bouwblok 10 x 12 meter;

Goothoogte max. 4 meter;

Bouwhoogte max. 11 meter.


kavel 4

Ca. 2.091 m²;

Bouwblok 8 x 14 meter;

Goothoogte max. 4 meter;

Bouwhoogte max. 11 meter.


RANDVOORWAARDEN

De goothoogte mag door college met max. 3 meter verhoogd worden.

Voor bijbehorende bouwwerken buiten bouwvlak geldt:

Max. 150 m²;

Goothoogte max. 3,3 meter;

Nokhoogte max. 7 meter.

Minimaal twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Infiltratievoorziening regenwater op eigen terrein.

Aardgasloos bouwen.De landschapsarchitect aan het woord


Het ensemble van de nieuwe woningen en de bestaande boerderij vormen als het ware een kleine buurtschap met elkaar. Een doorlopende weg zorgt voor de bereikbaarheid ervan. De kavels zijn als geheel landschappelijk ingepast door onder andere gebruik te maken van bestaande groenstructuren en deze te versterken. Het landschapstype bestaat uit een kampenlandschap. Kenmerkend voor de kampenlandschap zijn individuele akkers die vaak op hoger gelegen dekzandruggen liggen. Tussen de dekzandruggen en het boerenerf liggen doorgaans grasland en beekjes. Om gewassen te beschermen tegen wildvraat en wind, werden akker omgeven door houtwallen en houtsingels. Zo'n volwassen houtsingel is hier aanwezig als bestaande bomenrij, die een waardevol landschapselement vormt. Kenmerkende elementen in dit kampenlandschap voor de kavelinrichting van de nieuwe woningen kunnen bijvoorbeeld een moestuin, een formele voortuin of een boomgaard zijn. Deze worden omsloten door hagen die vervolgens overgaan in een struweelhaag. Deze hagen en struweelhagen creëren een kamerverdeling, wat zo passend is in dit kampenlandschap. Van ousher werd hiervoor meidoorn of een gemengde haag gebruikt, tegenwoordigd wordt ook beuk of haagbeuk toegepast. Deze soorten zijn allemaal inheemse en horen thuis in dit kampenlandschap. Op het erf staat vaak een solitaire boom zoals een walnoot die ervoor zorgt dat vliegen en muggen op afstand blijven, een tamme kastagne, een groene beuk of een linde. Wellicht inspireert het u, om met deze achterliggende informatie over het landschap, iets hiervan in uw kavel op te nemen. Al met al een unieke locatie waarin je toch buitenaf kan wonen, maar dichtbij voorzieningen bent zoals scholen en een toekomstige kinderboerderij.


Sonja van Wieringen, Buro Son Tuin- en Landschapsontwerpen