Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

uw huis verkopen?

regel dan ook het energielabel!


Sinds 3 juli 2019 is het boetebeleid bij het energielabel voor woningen veranderd. Woningverkopers krijgen nu echt een boete als het energielabel ontbreekt, terwijl het voorheen een voorwaardelijke boete was. Gelukkig gaat het boetebedrag wel omlaag.


Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label, wat o.a. gebaseerd is op het bouwjaar,  geeft een indicatie hoe zuinig de woning nou eigenlijk is. De energiezuinigste huizen krijgen een A-label, terwijl de minst zuinige woningen een G-label krijgen. Het is dus al sinds 2015 verplicht dat, op het moment dat een woning van eigenaar wisselt, de verkopende partij een definitief energielabel overhandigt aan de kopers.

Tot nu toe riskeerden woningverkopers een voorwaardelijke geldstraf als ze geen (definitief) energielabel beschikbaar stelde aan de koper. De boete verviel als de woningeigenaar het energielabel alsnog registreerde. Maar dit is per 3 juli 2019 veranderd: voortaan krijgt de woningverkoper een boete zonder de mogelijkheid om de overtreding achteraf te herstellen. Het gaat om een bedrag van  €170,- voor particulieren en €340,- voor bedrijven. Dit was voorheen €405,- voor zowel particulieren als bedrijven.


Gelukkig heeft al ruim 90% van de verkopers een energielabel beschikbaar bij de verkoop van de woning. Hoort u nog bij die overige 10%? Regel het dan snel, is dan ons advies! We helpen u er uiteraard graag bij.