Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

aangenaam!

Graag stellen wij onze nieuwe collega Margriet van de Glind-Boon aan u voor. Als makelaar/taxateur is zij per 1 februari jl. gestart bij ons kantoor op de afdeling bedrijfsmakelaardij. Margriet is 34 jaren jong, moeder van 2 kinderen en woont op een boerderij in het buitengebied van Kootwijkerbroek.


Vanwaar de keuze destijds om makelaar/ taxateur te worden?
Dat zat er al jong in, na het behalen van mijn Havo-diploma heb ik de HBO-opleiding Makelaardij O.G. in Deventer gevolgd. Vanaf mijn 19e ben ik fulltime in dit mooie vak aan de slag gegaan en heb ik zodoende op jonge leeftijd al veel ervaring opgedaan.


Hoe zag het vervolg van je loopbaan er tot nu toe uit?
Na het behalen van de praktijktoets ben ik op mijn 23e aan de slag gegaan als zelfstandig woningtaxateur. In die jaren heb ik ontzettend veel woningen in de regio gezien en heel veel marktkennis opgedaan. Op freelance basis werkte ik al enige tijd voor een klein kantoor in de regio en was ik met name actief in het agrarische- en bedrijfsmatig vastgoed. In 2014 heb ik de opleidingen tot bedrijfsmatig- èn agrarisch makelaar/taxateur met succes afgerond.


Waarom de keuze voor agrarisch èn bedrijfsmatig vastgoed?
Uit onderzoek van de Universiteit Wageningen blijkt dat er in Nederland omstreeks 2030 circa 15 miljoen vierkante meter aan agrarisch onroerend goed komt leeg te staan. Als boerendochter heeft het buitengebied altijd al mijn interesse gehad en weet je wat er kan spelen in boerenbedrijven. Ik zie hier in de regio dus een hele mooie overlap tussen het agrarische- en bedrijfsmatige specialisme. Er liggen vaak veel kansen voor functieverandering naar een woon- of bedrijfsbestemming. Maar waar moet je dan beginnen? Als vastgoedspecialisten kennen wij de vraag vanuit de markt en bekijken wij per object de beste toekomstperspectieven. Heel belangrijk is naar mijn mening om alternatieve mogelijkheden in kaart te brengen, om voor de stoppende boer uiteindelijk het beste verkoopresultaat te halen.


En nu weer een nieuwe stap?
Inderdaad een hele mooie uitdaging! Ik ken het werkgebied goed doordat ik er opgroeide en nog steeds woon en door mijn sociale netwerk. Ik heb dan ook niet lang over deze stap nagedacht, het enthousiasme van hele team van Westeneng is geweldig. Vanuit het vak had ik regelmatig contact met het kantoor en zag ik dit als een mooie kans om de bedrijfsmakelaardij te komen versterken. Door mijn ervaring en lokale kennis (ook van het buitengebied) kan ik het team aanvullen.