Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 
hierom
kiest men
westeneng

de ervaringen. 

'westeneng luisterde echt naar onze wensen'


We kunnen wel zeggen dat we er alles aan doen om u te helpen. We kunnen wel beweren dat we ons uiterste best doen om het proces volledig naar uw wens te laten verlopen. Maar uiteindelijk gaat het om de opdrachtgevers, wat vinden zij?


We vroegen enkele opdrachtgevers hun ervaringen te delen, om zo een beeld
te schetsen van het verkoopproces bij Westeneng.

We hopen dat we uw verhaal ook toe mogen voegen aan de onderstaande ervaringen. We zijn benieuwd!


de liefde voor het vak spat er van af.

Bij Westeneng makelaardij.

“We wisten de avond ervoor nog niet dat we die dag erna een huis zouden kopen.”
 
daan en cyrina  •  barneveld


"We kochten deze woning 7 jaar geleden bijna alleen al voor de prachtige, oude appelboom in de tuin. Maar natuurlijk was het ook de stijl en sfeer van de woning en de centrale ligging in het centrum die aansprak." 


Aan het woord is Daan Gundelach. Samen met zijn vrouw Cyrina kocht hij binnen een half uur een nieuwe woning aan de Kortelaan. “We waren absoluut niet van plan om te verhuizen. We wisten de avond ervoor nog niet dat we die dag erna een huis zouden kopen.” Maar toen ze hoorden dat er een zeer leuke woning aan de Kortelaan te koop kwam, besloten ze toch direct om het te kopen. Daan: “Ik heb eerder aan de Kortelaan gewoond en vind dat ook een geweldige plek. De rust, de groene omgeving.”


Ze durfden het aan om de woning te kopen, zonder dat hun huis aan de Emmastraat 17 verkocht was. En toen werd Westeneng ingeschakeld i.v.m. de snelle verkoop van het huis aan de Kortelaan. Cyrina: “Wij zijn uitermate tevreden hoe het proces van de verkoop verlopen is. Henk is ontzettend enthousiast, positief en zijn liefde voor het vak spat er van af.”

Maar niet alleen over het contact en de werkwijze van Henk zijn ze positief. “Mathilda heeft een prachtige brochure gemaakt, de teksten waren echt origineel en aansprekend. En ook de fotograaf heeft topwerk geleverd.”

Daan: “Wat ook positief is: de snelheid. Wij wilden graag dat ons huis binnen vijf dagen na de opdracht op Funda zou staan. En dat is gelukt!


Een enthousiast en doortastend makelaarskantoor: dat is Westeneng!

Ook de koper wordt serieus genomen.

Bij Westeneng makelaardij

“een persoonlijke & eerlijke makelaar”
 
jorald van werven  •  barneveld


Regelmatig leest u op deze plek de ervaringen van onze opdrachtgevers: de verkopers. Maar... zonder kopers geen verkoop. En dus vonden we het ook belangrijk om de ervaring van de kopende partij te horen.


Jorald en Blanche van Werven zijn sinds eind maart de gelukkige eigenaren van de middenwoning aan de Wethouder Zandbergenlaan 3 in Barneveld. Ze verlieten hiervoor hun woning in Voorthuizen, en eigenlijk was het plan om naar Veenendaal te vertrekken. “Maar in Veenendaal was het allemaal net niet. Te stads, te oude woningen, verder weg van onze familie. Nee, we werden er niet warm van.”


Niet gek dus dat het stel ook het aanbod in Barneveld in de gaten bleef houden. Dat de woning aan de Wethouder Zandbergenlaan 3 te koop stond, zagen ze via Funda. “We wisten dat we snel moesten zijn, want alles wordt de laatste tijd zo snel verkocht.” Laurens Snel verzorgde de bezichtiging. “Toen we het huis binnenstapte, voelde het direct goed. Om half vijf was de bezichtiging, om zes uur deden we een bod en om acht uur was het rond.”


“Laurens nam ons als kopers ook serieus. De makelaar is er natuurlijk voor de verkoper, maar hij had ook oog voor onze wensen en eisen en bleef realistisch. Laurens is eerlijk en houdt rekening met alle partijen.”


Het stel woont er nog maar net, en van verhuizen is voorlopig dan ook geen sprake. Maar mochten ze in de toekomst een makelaar nodig hebben, kloppen ze zeker weer bij Westeneng aan. “Een eerlijke en persoonlijke makelaar!”

“bij westeneng zijn ze open & eerlijk! ”
 

Gert en brenda van de berg  •  barneveldGert en Brenda van de Berg waren al langere tijd op zoek naar een woning in het buitengebied van Barneveld, iets wat echt bij hun past.


En toen kwamen ze precies die woning op het spoor. Maar, het was dan wel zaak om eerst hun eigen hoekwoning aan de Schaapsveld 11 te verkopen. En daarvoor schakelden ze een bekende in. “Wij kenden zowel Henk als Jan al van eerdere aan- en verkopen. En die ervaring was goed, daarom besloten we ook deze keer weer een beroep op ze te doen.”


En gelukkig is het ze goed bevallen. “Wij hebben het proces van de verkoop van onze woning als zeer prettig ervaren. In onze situatie was het van belang dat er snel gehandeld werd, en dat zit bij Westeneng wel goed. Ook aan de presentatie van ons huis is veel zorg besteed, deze was uitstekend.


Het contact met de makelaar en secretaresses was heel goed. Het was prettig dat zowel Jan als Henk ons op de hoogte hielden van de gang van zaken, en ook de secretaresses werkten adequaat. ”

Wat maakt Westeneng nou Westeneng? “Ze onderscheiden zich door de door de snelheid van handelen en het nakomen van afspraken. Ook zijn ze open en eerlijk. Ja, wij bevelen Westeneng zeker aan!”

"Geen reden

tot klagen:

ons huis is binnen zes dagen verkocht!"


sibiene brons •  Barneveld

"Meer woonruimte op de begane grond, dat is de wens van Jarinder en Sibiene Brons. Maar om daarvoor het huis waarin je met veel plezier woont te verkopen, is een grote stap. Het stel dacht er dan ook over over na, maar besloot toch, ook vanwege de lage hypotheekrent, om de woning aan de Haverakker te verkopen."


En dus moest er een makelaar gekozen worden. Het stel heeft de tussenwoning een aantal jaar geleden ook gekocht via Westeneng, en dus was het een logische stap om nu weer bij Westeneng aan te kloppen. “Westeneng is een bekende naam in Barneveld, een vertrouwd adres. En je kiest toch voor de makelaar die de meeste kopers aantrekt.  Daarom kozen wij voor Westeneng Makelaardij.”


“De presentatie van ons huis was schitterend. De tekst was aansprekend, de foto’s lieten ons huis heel mooi naar voren komen. Daar waren we erg blij mee.”


De persoonlijke aandacht, het meedenken, het afstemmen, het zijn allemaal zaken die positief zijn opgevallen. “Henk geeft eerlijk advies, is realistisch, heeft veel verstand van de markt en van de waarde van woningen.

Of ze nog een verbeterpunt hebben? “Met de beste wil van de wereld, ik kan niks bedenken. En daarbij, we hebben geen enkele reden tot klagen als je huis vrijdag op internet staat en zes dagen al verkocht is!”


De zaterdag nadat de woning verkocht was, was het NVM Open Huizen Dag. “Het pakketje met een brochure en informatie was al bezorgd, maar het was niet meer nodig. De mensen die toch nog langs kwamen, moesten we vertellen dat het al verkocht was. Geen vervelende boodschap!”


"De optimale bereikbaarheid en de correcte manier van communiceren, dat is wat wij als zeer positief hebben ervaren." Aan het woord is Irma Schut. Samen met haar man verkocht zij de tussenwoning aan de Grote Beek 19 in de populaire wijk De Burgt.


“De woning stond nog maar een paar uur op Funda toen wij werden gebeld dat er al twee bezichtigingen ingepland waren. Zo snel hadden we echt niet verwacht. Maar wel heel fijn natuurlijk. Uiteindelijk was de verkoop al binnen een week rond. Ondanks dat het zo snel ging, gaf Henk gaf ons wel echt de tijd om rustig na te denken en om onze eigen beslissing te nemen. Hij gaf natuurlijk wel zijn mening, maar liet uiteindelijk de keuze aan ons.”


“Wat ons positief is opgevallen is de goede bereikbaarheid. We konden Henk altijd bellen en hij nam de tijd voor ons. Ook wanneer hij niet in de gelegenheid was de telefoon op te nemen, belde hij altijd zo snel mogelijk terug. We voelden ons gewaardeerd als klant, we waren echt geen nummer. Persoonlijke details onthield Henk bijvoorbeeld. Dat geeft een goed gevoel.”


Aan het eind van het gesprek laat Irma mij een krantenknipsel zien met daarop de advertentie van de woning. “Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de perceeloppervlakte in de krant verkeerd vermeld stond. Maar dat kan gebeuren, een fout maken is menselijk!"

"mijn ervaring? ze
zijn betrouwbaar,
leveren kwaliteit
en ze komen
gemaakte
afspraken na"

Joop koot  •  Barneveld

Verhuizen naar de woning naast je huidige woning, dat hoor je niet zo vaak. Joop en Sonja Koot doen het wel. Vanwege een bijzondere reden: “Het was de wens van mijn vader dat de woning in de familie zou blijven. En daarom gaan wij er wonen.”


Joop Koot doet al een leven lang zaken met Westeneng, zowel privé als zakelijk. Een echte ‘Westeneng-ervaringsdeskundige’ kun je wel zeggen. Waarom kiest hij telkens weer voor Westeneng? “Ik heb gewoon een klik met ze. Ze zijn betrouwbaar, leveren steeds weer kwaliteit en komen afspraken na.”


“Ik deed altijd zaken met Westeneng senior, eerste generatie Westeneng. Maar inmiddels heb ik ook veel contact met Henk en Martijn, de derde generatie. “Nu moeten zij zich gaan waarmaken. En dat doen ze goed. Ik merk dat ze zich aanpassen aan de klant; ze weten wie ze voor zich hebben. En dat is prettig zakendoen.”


Ook met de verkoop van zijn huidige woning is zijn keuze voor Westeneng hem goed bevallen. De woning heeft maar een keer in de krant gestaan, maar dan wel als verkochte woning. “De bereikbaarheid van het kantoor is heel goed: ze bellen altijd terug, de werkdag stopt niet om 5 uur.”


Een solide en correcte makelaar. Daarom kiest Joop Koot telkens weer voor Westeneng. U ook?

“Ze zijn geboren om makelaar te zijn”
 
anita dekker  •  barneveld


Na ruim tien jaar in de twee-onder-één-kap-woning aan de Notarisappel is Anita Dekker toe aan een nieuwe stap.


Daarom ging ze op zoek naar een soortgelijke woning in de populaire woonwijk ‘De Burgt’, maar dan wel met grote garage, waarin ze haar kantoor kan realiseren. En dat huis vond ze aan de Grote Beek. Haar 7-jarige zoontje Tygo heeft ook veel zin in de verhuizing. Hij is gek op voetbal, en dat kan hij straks naar hartenlust op het veldje voor het nieuwe huis doen, samen met zijn vriendjes die ook in deze wijk wonen.


Anita kende makelaarskantoor Westeneng al via haar vader, die zaken deed met Westeneng senior. Toen vorig jaar haar zus op zoek was naar een huis, ging ze mee met de bezichtigingen. En zo kwam ze in contact met Henk, de 3e generatie Westeneng. “Mijn eerste ervaring was al positief, de toegankelijkheid viel op. We konden altijd terecht op de tijdstippen die ons uitkwamen en afspraken konden ook snel ingepland worden. Toen wist ik al: mijn huis gaat ook bij Westeneng in de verkoop!”


Zo gezegd, zo gedaan. En het is Anita erg goed bevallen. “Ze zijn geboren om makelaar te zijn. Ze zijn sociaal, toegankelijk en eerlijk: je krijgt geen verkooppraatje, maar het eerlijke verhaal. En ik heb het gevoel dat ze echt iedereen kennen hier in Barneveld. Ideaal, als je makelaar bent.” Ook de snelheid viel positief op, Anita had het gevoel dat ze de volgende dag al terecht kon voor een afspraak.


Kortom: ook Anita Dekker beveelt Westeneng Makelaardij zeker aan. Haar woning werd binnen een week verkocht. Die van u ook?

Ons appartement is na twee dagen al verkocht!


Miranda Mulder &
Robbert Groenboek
Barneveld

Het was eigenlijk niet de planning dat Miranda en Robbert zouden gaan verhuizen. Maar toen de woning van haar broer in de verkoop kwam, wisten ze: dit moeten we doen.


Zonder het eigen appartement verkocht te hebben, kochten ze samen de hoekwoning in Voorthuizen. Echt spannend vonden ze dat niet. “We dachten dat ons appartement best geliefd zou zijn, vooral bij jonge mensen en dat het snel verkocht zou worden. En zo gebeurde het ook: twee dagen nadat het appartement op Funda stond, is het al verkocht!”

Nadat ze eerst een maandje probeerden het huis zelf te verkopen, hebben ze toch Westeneng ingeschakeld. “We merkten dat de drempel om zonder makelaar een huis te gaan bezichtigingen toch te hoog was voor mensen. Daarom besloten we een makelaar in de arm te nemen.” Omdat twee buren van het stel een positieve ervaring had met Westeneng, kozen ook Miranda en Robbert voor Westeneng. Ze hebben geen spijt van hun keuze. “Wat vooral opviel was de bereikbaarheid van de makelaar, ik kon altijd contact opnemen. Daarnaast merk je dat ze een ontzettend groot netwerk hebben.”


Het stel omschrijft de werkwijze van Westeneng als professioneel, correct, eerlijk en betrouwbaar, maar toch ook persoonlijk. Miranda: “Er werd echt naar mij geluisterd, Henk nam ook mijn mening serieus."


Op de vraag of ze Westeneng ook bij andere aanbevelen antwoorden beide volmondig ‘ja’. Miranda en Robbert zijn erg positief over ons kantoor. U straks ook?


“we zijn van a tot z perfect begeleid!”
 
diberna & kees hasselman  •  barneveld


Ondanks het feit dat de roots van Diberna niet in Barneveld liggen, besloten zij en haar man om toch in Barneveld te blijven. “We konden het mooie Barneveld niet zomaar achter ons laten.” Maar voor ze een nieuw huis kochten, moest eerst de woning aan de Henri Dunantlaan verkocht worden.


En dus nodigde het stel een aantal makelaars uit voor een oriënterend gesprek. “Met Henk hadden we direct een klik. Een makelaar gaat toch jouw huis verkopen, en dan wil je ook dat diegene achter je staat. Ook positieve ervaringen van mensen om ons heen stimuleerden ons om voor Westeneng te kiezen.”


En het pakte goed uit. “We zijn van A tot Z perfect begeleid. Er werd met ons meegedacht en naar ons geluisterd. We kregen goed en passend advies. Ook de presentatie van onze woning was helemaal naar wens.”

“Henk is echt bevlogen in zijn vak. Hij heeft expertise en weet te enthousiasmeren. We zaten op een golflengte, en dat is wat je wilt als je je huis verkoopt. Je doet het niet iedere dag en wilt dat dus overlaten aan iemand met kennis.”


Echtpaar Hasselman zou Westeneng zeker aanbevelen. “Je weet dat Westeneng een belangrijke speler in deze omgeving is. Daarbij hebben ze al meer dan 50 jaar ervaring in de makelaardij, en dat geeft vertrouwen.”