Verkoop uw woning met Westeneng
Download het stappenplan
Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

open

monumenten

dag

9 september 2017

zaterdag 9 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel nederland gratis toegankelijk voor iederen. en dus ook in barneveld en omgeving! het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal gesproken niet zo snel komt, of een plek waar u elke dag langs fietst maar nog nooit van binnen hebt bekeken.


In Barneveld en omgeving kunt u de volgende monumentale pareltjes bekijken:

1. barneveld - landgoed de schaffelaar

Hét landgoed wat iedereen in Barneveld kent en waar iedereen Barneveld dóór kent. Het interieur is onlangs volledig gerestyled en is het nu nog meer waard om te bezichtigen! U kunt ook een rondleiding volgen (tussen 10.30 en 16:00 uur). Vergeet ook niet een wandeling te maken door het park en een kijkje te nemen bij de Oranjerie.


2. harskamp - boerderij Tepelenburg

Net achter de supermarkt aan de Dorpsstraat in Harskamp ligt de oude boerderij Tepelenburg. Daar kan onder andere een expositie van oude foto’s van boerderijen uit Harskamp, Wekerom en Otterlo worden bekeken.


3. lunteren -  museum oud lunteren

In Lunteren is op meerdere monumentale locaties van alles te doen: Museum Oud Lunteren, de graanschuur en de Appelhof. Om 10:00 uur start daar het ‘herdenkingsjaar notaris van


4. radio kootwijk

Ontdek het verhaal achter het bijzondere bouwwerk Radio Kootwijk. Het gebouw is één van de iconen die de Veluwe rijk is. Tijdens de Open Monumentendag laten kunstenaars uit het dorp hun werk zien, zijn er demonstraties van diverse radiotechnieken en gidsen vertellen meer over Radio Kootwijk.