Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

corona protocol


het protocol van Westeneng

Makelaardij ter bestrijding

van het coronavirus.

het coronavirus heeft een grote impact en ook als makelaarskantoor hebben wij hiermee te maken.


Ons kantoor is open en onze werkzaamheden gaan, zij het aangepast, door. Heeft u (milde) gezondheidsklachten, dan vragen wij u thuis te blijven en uw afspraak te annuleren of om te zetten in een telefonische afspraak. Afspraken worden, waar mogelijk, omgezet naar telefonische afspraken.


Westeneng Makelaardij volgt de laatste richtlijnen en adviezen van de overheid. Onderstaand een korte opsomming welke gevolgen dit heeft voor onze werkwijze:


Bezichtigingen:

- Bezichtigingen zijn alleen mogelijk wanneer er geen gezondheidsklachten zijn.

- Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel een de aankoopmakelaar.

- Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten.

- De makelaar draagt een mondkapje.

- Het huis wordt voor, tijdens en na elke bezichtiging goed geventileerd en de contactoppervlakken worden gereinigd.

- Er zijn voldoende desinfectiemogelijkheden voor kijkers.


Vrijblijvend verkoopgesprek

Ook voor deze afspraken geldt dat deze alleen mogelijk zijn wanneer er geen gezondheidsklachten zijn. Aan de makelaar wordt toegang tot de woning verleend. De makelaar loopt alleen een ronde door de woning en heeft nadien telefonisch contact met verkoper voor advies.


Taxaties

Ook voor deze afspraken geldt dat deze alleen mogelijk zijn wanneer er geen gezondheidsklachten zijn. Aan de makelaar wordt toegang tot de woning verleend. De makelaar loopt alleen een ronde door de woning en maakt de benodigde foto’s.


Tekenen overeenkomst

Omdat we bezoek op kantoor zo veel als mogelijk willen beperken, zullen diverse overeenkomsten thuis getekend worden. Een concept van de overeenkomst wordt per mail toegestuurd en de makelaar belt u voor een telefonische toelichting. Na akkoord wordt een exemplaar ter ondertekening gemaild of langsgebracht, waarna deze getekend retour kan worden gemaild of gebracht.


Eindinspecties/notaris

- Eindinspecties houden we kort en sociale interacties vermijden we.

- De makelaar zal niet aanwezig zijn bij de overdracht bij de notaris.


Een deel van onze collega’s werkt thuis. We doen ons uiterste best om zo goed mogelijk bereikbaar te blijven, maar deze situatie zal ongetwijfeld invloed hebben op onze bereikbaarheid en op onze gebruikelijke snelle werkwijze. Wij vragen uw begrip hiervoor.


We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen tot gevolg heb dat er minder persoonlijk contact is, waar wij juist zoveel waarde aan hechten. We nemen deze maatregelen toch, om de juiste zorgvuldigheid te betrachten.