Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

corona protocol


van Westeneng makelaardij

het coronavirus heeft een grote impact en ook als makelaarskantoor hebben wij hiermee te maken.


Westeneng Makelaardij volgt de laatste richtlijnen en adviezen van de overheid. Onderstaand een  opsomming welke gevolgen dit heeft voor onze werkwijze:


Algemeen:

- Ons kantoor is alleen geopend op afspraak, zodat we contacten met personen gedoseerd kunnen verspreiden over de dag.

- Bij een afspraak op kantoor zijn maxmaal 2 personen aanwezig. Voorafgaand aan de afspraak wordt een intake afgenomen, waarin de gezondheidsregels worden besproken.

- Afspraken worden zoveel als mogelijk omgezet naar telefonische afspraken.

- We houden ons ten alle tijde aan de basisregels: 1,5 meter afstand, geen handen schudden, regelmatig handen desinfecteren, hoesten en niezen in de elleboog, etc.

- Personeel met werkzaamheden waarvan de aard van het werk het toelaat, werkt vanuit huis.

- Heeft u (milde) gezondheidsklachten, dan vragen wij u thuis te blijven en uw afspraak te annuleren of om te zetten in een telefonische afspraak. Deze klachten zijn: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.


Bezichtigingen:

- Bezichtigingen zijn alleen mogelijk wanneer er geen gezondheidsklachten zijn.

- Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel een de aankoopmakelaar.

- Tijdens de bezichtiging staan de deuren zoveel als mogelijk open.

- Er zijn voldoende desinfectiemogelijkheden voor kijkers.


Vrijblijvend verkoopgesprek

Ook voor deze afspraken geldt dat deze alleen mogelijk zijn wanneer er geen gezondheidsklachten zijn. Aan de makelaar wordt toegang tot de woning verleend. De makelaar loopt alleen een ronde door de woning en heeft nadien telefonisch contact met verkoper voor advies.


Taxaties

Ook voor deze afspraken geldt dat deze alleen mogelijk zijn wanneer er geen gezondheidsklachten zijn. Aan de makelaar wordt toegang tot de woning verleend. De makelaar loopt alleen een ronde door de woning en maakt de benodigde foto’s.


Tekenen overeenkomst

Omdat we bezoek op kantoor zo veel als mogelijk willen beperken, zullen overeenkomsten thuis getekend worden. Een concept van de overeenkomst wordt per mail toegestuurd en de makelaar belt u voor een telefonische toelichting. Na akkoord wordt een exemplaar ter ondertekening gemaild of langsgebracht, waarna deze getekend retour kan worden gemaild of gebracht.


Eindinspecties/notaris

- Bij de eindinspectie is alleen de koper aanwezig.

- We houden deze afspraak kort en sociale interacties vermijden we.

- Meterstanden worden door de makelaar in het bijzin van de koper opgenomen (maximaal 2 personen), met inachtneming van de basisregels.

- De inspectieformulieren hoeven niet ondertekend te worden, maar worden ter bevestiging aan partijen gemaild.

- De makelaar zal niet aanwezig zijn bij de overdracht bij de notaris.


Een deel van onze collega’s werkt thuis. We doen ons uiterste best om zo goed mogelijk bereikbaar te blijven, maar deze situatie zal ongetwijfeld invloed hebben op onze bereikbaarheid en op onze gebruikelijke snelle werkwijze. Wij vragen uw begrip hiervoor.


We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen tot gevolg heb dat er minder persoonlijk contact is, waar wij juist zoveel waarde aan hechten. We nemen deze maatregelen toch, om de juiste zorgvuldigheid te betrachten.