Toon zoekfilter
Toon resultatenuitgebreid zoeken
 
 

60 jaar Westeneng!


Een familiebedrijf met 60 jaar ervaring.


"De verkoop van een huisje van 13.000 gulden maakte mijn vader in 1961 enthousiast voor de makelaardij. Dit enthousiasme is er nog steeds, inmiddels 60 jaar later, in de derde generatie van ons bedrijf."


“Eind 2021 is het 60 jaar geleden dat mijn vader zijn makelaarsdiploma behaalde en de basis legde van Westeneng Makelaars en Taxateurs. Tot 2018 was hij nog vrijwel dagelijks op ons kantoor te vinden en werkten we met drie generaties binnen ons kantoor. Op 6 maart 2018 is hij na een kort ziekbed overleden.”


Jan Westeneng

historie


De wortels van Westeneng Makelaardij liggen in Kootwijkerbroek. Klompenmakerzoon Henk Westeneng senior, de vader van Jan, begon daar in 1957 als boekhouder en werd in 1961 officieel makelaar. Op een briefje in zijn binnenzak stonden de huizen die te koop stonden. Het was de tijd van papieren archieven, koopaktes van één A4tje, courtages voor zowel de verkoper als de koper en bezichtigingen waarbij de bewoners aanwezig waren.


Jan kwam in 1978 in dienst bij zijn vader en werd in 1987 beëdigd als makelaar. Later volgden kleinzoon Henk junior en schoonzoon Martijn Cluistra. Westeneng senior was tot zijn overlijden in 2018 - hij stierf op 87-jarige leeftijd - nauw betrokken bij het bedrijf.


De nieuwe generatie zorgt binnen het kantoor voor de nodige vernieuwing. Woningmatch.nl is daar een voorbeeld van. De komende jaren blijft het 10-koppige team van Westeneng inzetten op digitalisering. Maar uiteindelijk blijft een woning verkopen mensenwerk: persoonlijk en vriendelijk contact, terug kunnen vallen op de kennis van een specialist. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres!